TRILEĆE SA PISTAĆIMA SOČNIJE OD KLASIČNOG Zbog njega svaka dijeta pada u vodu

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Kremast i neodoljiv desert za prave sladokusce.

trileće sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 80 g šećera
  • 10 g burbon vanilin šećera
  • 200 g brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 100 g paste od pistaća

Preliv (tri mleka):

  • 500 ml mleka
  • 500 ml slatke pavlake 
  • 300 ml kondenzovanog mleka 

Glazura:

  • 100 g paste od pistaća
  • malo slatke pavlake 
  • 1–2 kašike kondenzovanog mleka 


Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerima u čvrst šne. Onda dodajte jedno po jedno žumance pa ih kratko umutite. Dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo, pa na kraju umešajte pastu od pistaća i lagano izmešajte. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Viljuškom probodite gornju stran biskvita. Mleka i slatku pavlaku žicom sjedinite u većoj činiji. Sipajte polovinu preliva u prazan pleh pa biskvit okrenite naopako (da dole bude gornja strana), stavite u preliv i skinite papir. Zatim polako pritisnite da upije preliv. I donju stranu biskvita izbockajte viljuškom. Ostatak preliva prelijte preko pa ostavite kolač bar 4 sata u frižideru. Pomešajte pastu od pistaća sa malo slatke pavlake pa je prelijte preko ohlađenog kolača i dobro rasporedite.Izbosti i tu (donju) stranu biskvita viljuškom. Preliti ostatkom preliva ravnomerno preko cele površine. Napravite linije po površini kolača kondenzovanim mlekom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading