ĆETEN ALVA ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik koji vekovima ne izlazi iz mode
Savršeno ide uz kafu ili čaj.
Potrebno je:
- 300 g susama
- 100 g šećera
- 1 kašika meda
- 50 ml vode
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 1 kašika kakao praha
Priprema:
Sameljite susam što sitnije. Zakuvajte vodu sa šećerom pa ostavite nekoliko minuta da se kuva na najjačoj vatri, nakon vrenja. Onda dodajte med i vanilin ekstrakt. Zatim skinite sa vatre i dodajte mleveni susam uz neprestano mešanje. Gustu smesu podelite na pola pa jednoj polovini dodajte kakao. Naizmenično sipajte svetlu i tamnu smesu u pravougaoni sud. Poravnajte gornju površinu pa pustite da se alva prohladi.
Možda vas zanima:
DOMAĆA ALVA BOLJA OD KUPOVNE Topi se u ustima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a pravi je raj za sladokusce.
DOMAĆA ALVA BOLJA OD KUPOVNE Pravi raj za sladokusce, ukusa koji se pamti
Fenomenalan slatkiš nestaće sa stola čim se postavi.
TUFAHIJE Sočan desert, ko ga jednom proba uvek mu se vraća
Slatke i ukusne, pravi raj za sladokusce.
KREM BRULE Poslastica sa vanilom koja popravlja raspoloženje
Napravite desert od vanile, žumanca i slatke pavlake. Ovaj penušavi slatkiš lako se sprema. Imamo recept za domaći krem brule.
LAŽNA KREMPITA ZALUDELA DOMAĆICE NA MREŽAMA Pravi se duplo lakše
Sočan i mekan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
ĆETEN ALVA ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik koji vekovima ne izlazi iz mode
Savršeno ide uz kafu ili čaj.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA SOČNIJE OD KLASIČNOG Zbog njega svaka dijeta pada u vodu
Kremast i neodoljiv desert za prave sladokusce.
DOMAĆI KAFE LATE SA BUNDEVOM Kad ga jednom probate zaboravićete na kafić
Priprema je jednnostavna, a zamirisaće cela kuća.
JUGOSLAVIJA TORTA KAKVU SU NEKAD PRAVILE SVE BAKE Prepuna jabuka i sočna, a izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)