TORTICE SA UKUSOM JAFE Čuveni kapkejksi prelepo izgledaju, a lako se prave
Svo vole kombinaciju čokolade i pomorandže.
Sastojci:
4 jaja
350 ml mleka
50 g čokolade za kuvanje
5 kašike kakaa
10 kašika šećera
25 kašika brašna
1 pomorandža
1 prašak za pecivo
Za fil:
200 ml pavlake za šlag
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite jaja, mleko, 5 kašika soka od pomorandže i narendanu koru pomorandže. Dodajte pomešane prašak za pecivo, kakao, brašno i šećer. Mutite dok se smesa ne ujednači. Čokoladu isecite na komadiće. Stavite papirne korpice u kalup za mafine. U svaku stavite 3 kašike smese, pa nekoliko komadića čokolade i sipajte smesu do ¾ kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta. Za fil, izlomite čokoladu, a slatku pavlaku zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatri i stavite čokoladu. Mešajte da se čokolada otopi, pa ostavite da se ohladi i stegne. Špricem ukrasite tortice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IZ BAKINOG KUVARA Rolat sa čokoladom i orasima, jednostavan kolač bogatog ukusa
Nekada se kolač nije mogao zamisliti bez oraha i čokolade, pa je takav i ovaj stari recept za rolat.
ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
TORTA RED VELVET Nežna i zavodljiva kao crveni pliš, jedna je od najpopularnijih poslastica
Na prvi pogled ne izgleda posebno, ali ukus je nezaboravan.
TORTA BELI EGIPAT Pripremu ove raskošne poslastice detaljno nam je objasnila Bojana Cvetković iz Inđije
Beli Egipat je veoma popularna torta, a to i te kako opravdava. Nežne kore od belanaca i lešnika u kombinaciji sa dva različita fila daju joj bogat ukus.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)