TORTICE SA UKUSOM JAFE Čuveni kapkejksi prelepo izgledaju, a lako se prave

Trpeza/ V.V.

18:30

Slatki kutak 0

Svo vole kombinaciju čokolade i pomorandže.

TORTICE SA UKUSOM JAFE Čuveni kapkejksi prelepo izgledaju, a lako se prave
Shutterstock

Sastojci:

4 jaja

350 ml mleka

50 g čokolade za kuvanje

5 kašike kakaa

10 kašika šećera

25 kašika brašna

1 pomorandža

1 prašak za pecivo

Za fil:

200 ml pavlake za šlag

200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Umutite jaja, mleko, 5 kašika soka od pomorandže i narendanu koru pomorandže. Dodajte pomešane prašak za pecivo, kakao, brašno i šećer. Mutite dok se smesa ne ujednači. Čokoladu isecite na komadiće. Stavite papirne korpice u kalup za mafine. U svaku stavite 3 kašike smese, pa nekoliko komadića čokolade i sipajte smesu do ¾ kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta. Za fil, izlomite čokoladu, a slatku pavlaku zagrejte do ključanja. Sklonite sa vatri i stavite čokoladu. Mešajte da se čokolada otopi, pa ostavite da se ohladi i stegne. Špricem ukrasite tortice.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading