LAGAN I SOČAN Čokoladni kolač sa kruškama će vam ulepšati dan!

Trpeza/ V.V.

09:01

Slatki kutak 0

Ovaj kolač se brzo pravi, a umesto krušaka možete staviti voće koje imate u frižideru.

LAGAN I SOČAN Čokoladni kolač sa kruškama će vam ulepšati dan!
Shutterstock

Sastojci:

3 kruške

200 ml vode

4 kašike šećera

1 vanilin šećer

3 kašike kakaoa

11 kašika brašna

1/2 kesice praška za pecivo

50 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Kruške operite, oljuštite i iseckajte uzdužno na tanje kriške. Pomešajte toplu vodu i oba šećera, dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte i smesu sipajte u okruglu tepsiju prečnika 26 cm obloženu papirom za pečenje. Izavnajte i odozgo poređajte iseckane kruške i seckanu čokoladu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading