LAGAN I SOČAN Čokoladni kolač sa kruškama će vam ulepšati dan!
Ovaj kolač se brzo pravi, a umesto krušaka možete staviti voće koje imate u frižideru.
Sastojci:
3 kruške
200 ml vode
4 kašike šećera
1 vanilin šećer
3 kašike kakaoa
11 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kruške operite, oljuštite i iseckajte uzdužno na tanje kriške. Pomešajte toplu vodu i oba šećera, dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte i smesu sipajte u okruglu tepsiju prečnika 26 cm obloženu papirom za pečenje. Izavnajte i odozgo poređajte iseckane kruške i seckanu čokoladu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TURSKI MOKRI KOLAČ Toliko je sočan i čokoladan, nećete moći da prestanete da jedete!
Mekani biskvit natopljen slatkim prelivom čini ovaj kolač jednim od najsočnijih na svetu!
NEODOLJIV KOLAČ Mekane kocke od čokolade i kokosa su prosto savršene
Kada služite ovaj kolač, na tanjir stavite kocku i pored nje kuglu sladoleda od vanile.
LAKO SE PRAVI, A UKUS SAVRŠEN Svi obožavaju čokoladni kolač s jagodama
Mekana i ukusna poslastica koja je brzo gotova.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)