KOLAČ SA 2 FILA, A BRZO SE PRAVI Kombinacija vanile i višanja ostavlja bez reči
Napravite ovaj kolač i zasladite vikend.
Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
160 g putera
100 g mlevenih oraha
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 jaje
Za fil sa višnjama:
300 g višanja (iz kompota ili zaleđenih)
200 ml soka od višanja (kompot ili oceđen)
1 preliv za torte
1 kašika šećera
Za fil sa sirom:
250 g svežeg sira
100 ml slatke pavlake
50 g šećera
1 kesica pudinga od vanile
1 jaje
Priprema:
Kora: Umutite penasto puter sa šećerom. Dodajte jaje, umutite, pa dodajte brašno, orahe i prstohvat soli. Umesite testo i stavite u frižider da stoji jedan sat. Zatim ga rastanjite oklagijom i utisnite u podmazan kalup.
Fil sa sirom: Umutite sir, dodajte šećer, jaje i sjedinite mikserom. Dodajte puding u prahu, sjedinite, pa pomešajte sa slatkom pavlakom koju ste prethodno umutili. Nanesite fil na koru.
Fil sa višnjama: Ocedite višnje, rasporedite preko fila od sira i malo utisnite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Preliv pripremite prema uputstvu s kesice, ali umesto vode stavite oceđen sok od višanja. Prelijte višnje i ostaviti da se preliv stegne na sobnoj temperaturi, a zatim tart stavite u frižider.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT SUZANE MANČIĆ ZA VOĆNI KOLAČ SRUŠIO MREŽE Zbog njega svaka dijeta pada u vodu
Suzana Mančić nedavno je udala stariju ćerku Teodoru, pritom pokazavši da kako godine idu ona sve bolje izgleda. Jednom prilikom je podelila recept za sočni kolač od kajsija, koji, ako je sudeći po njenoj liniji, uopšte ne goji. Ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni njegovim ukusom.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
BRZI KOLAČ SA BOROVNICAMA Kremast i lagan, a izgleda kao iz najbolje poslastičarnice
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ SA VIŠNJAMA I LEŠNICIMA SE TOPI U USTIMA Sve se samo pomeša i peče, a super ide uz kafu
Jednostavan, a preukusan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)