DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne

Alo.rs

15:00

Slatki kutak 0

Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.

DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
unsplash.com

Kruške sa rumom

Sastojci:

6 kruški (možete i jabuke)

2 šolje šećera

5 šolja vode

200 ml ruma

Za dekoraciju:

50 g čokolade za kuvanje

20 g putera

Priprema:

Oljuštite kruške tako da im ostavite peteljke, radi lepšeg izgleda, a i biće zgodnije jer ćete imati za šta da
držite krušku. U dublju šerpu sipajte sav šećer, vodu i rum i ringlu podesite na srednju jačinu. Zatim položite kruške u šerpu i ostavite ih da se kuvaju oko 40 minuta. Najbolje je da proverite, trebalo bi da budu mekše, ali ne raskuvane. Dok se one kuvaju, otopite čokoladu na pari, koju ćete pre toga pomešati sa puterom. Kada
budu gotove, kruške izvadite na tanjir, ali ih stavite uspravno, pa ih prelijte toplom čokoladom. Sa strane stavite kuglu sladoleda od vanile, koji se odlično slaže i po ukusu, ali i zato što je hladan.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading