DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
Kruške sa rumom
Sastojci:
6 kruški (možete i jabuke)
2 šolje šećera
5 šolja vode
200 ml ruma
Za dekoraciju:
50 g čokolade za kuvanje
20 g putera
Priprema:
Oljuštite kruške tako da im ostavite peteljke, radi lepšeg izgleda, a i biće zgodnije jer ćete imati za šta da
držite krušku. U dublju šerpu sipajte sav šećer, vodu i rum i ringlu podesite na srednju jačinu. Zatim položite kruške u šerpu i ostavite ih da se kuvaju oko 40 minuta. Najbolje je da proverite, trebalo bi da budu mekše, ali ne raskuvane. Dok se one kuvaju, otopite čokoladu na pari, koju ćete pre toga pomešati sa puterom. Kada
budu gotove, kruške izvadite na tanjir, ali ih stavite uspravno, pa ih prelijte toplom čokoladom. Sa strane stavite kuglu sladoleda od vanile, koji se odlično slaže i po ukusu, ali i zato što je hladan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.
SLASNA RUM TORTA ZA SVE PRILIKE Ukus sa suvim voćem će vas očarati
Zaista je jedinstvena.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)