DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
Kruške sa rumom
Sastojci:
6 kruški (možete i jabuke)
2 šolje šećera
5 šolja vode
200 ml ruma
Za dekoraciju:
50 g čokolade za kuvanje
20 g putera
Priprema:
Oljuštite kruške tako da im ostavite peteljke, radi lepšeg izgleda, a i biće zgodnije jer ćete imati za šta da
držite krušku. U dublju šerpu sipajte sav šećer, vodu i rum i ringlu podesite na srednju jačinu. Zatim položite kruške u šerpu i ostavite ih da se kuvaju oko 40 minuta. Najbolje je da proverite, trebalo bi da budu mekše, ali ne raskuvane. Dok se one kuvaju, otopite čokoladu na pari, koju ćete pre toga pomešati sa puterom. Kada
budu gotove, kruške izvadite na tanjir, ali ih stavite uspravno, pa ih prelijte toplom čokoladom. Sa strane stavite kuglu sladoleda od vanile, koji se odlično slaže i po ukusu, ali i zato što je hladan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.
SLASNA RUM TORTA ZA SVE PRILIKE Ukus sa suvim voćem će vas očarati
Zaista je jedinstvena.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)