JEFTIN KOLAČ Ledene kocke su kremaste, prave se bez mnogo muke, a svima su omiljene!
Sočna kora u kombinaciji sa bogatim filom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Sastojci:
Kora:
5 jaja
100 g šećera
50 g brašna
30 g kakaoa
1/2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
Sirup:
300 g šećera
250 ml vode
Fil:
1 l mleka
250 g putera
250 g šećera
70 g gustina
3 vanilin šećera
Glazura:
150 g čokolade za kuvanje
50 ml ulja
Priprema:
Kora: Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodavati jedno po jedno žumance muteći. Dodati suve sastojke i izmešati kašikom. Sipati u podmazan pleh 25×35 cm. Peći na 180°C oko 15 minuta.
Sirup: Kuvati vodu i šećer 10 minuta od vrenja i preliti hladnu koru koju ste izbockali viljuškom. Sačekati da kora sve upije.
Fil: Gustin razmutiti sa malo mleka bez grudvica. Ostatak mleka skuvati sa šećerom i vanilin šećerom. Kad provri, dodati razmućen gustin i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i pokriti plastičnom folijom, ostaviti da se ohladi. Mikserom razmutiti, pa dodati omekšali puter i zajedno dobro umutiti. Sipati preko kore i izravnati.
Glazura: Na tihoj vatri istopiti čokoladu sa uljem. Sipati preko fila. Ostaviti da se kolač stegne, pa seći na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VOĆNA FANTAZIJA Kolač sa dva fila i crvenim želeom oboriće vas s nogu!
Izdašan kolač koji se brzo napravi odličan je za porodična okupljanja
LEDENE KOCKE PRVE NESTAJU SA STOLA Kolač koji pomera granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
LEDENE KOCKE SE TOPE U USTIMA Recept za jednostavni kolač bolji od svake torte
Kremast i sočan, i dupla mera je malo.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)