DOMAĆI VALJUŠCI S MAKOM Jelo po bakinom receptu koje odmah nestaje iz činije!
Valjušci se lako prave, a ukus ovih domaćih ne može da se poredi sa onim gotovim.
Sastojci:
1 kg krompira
1/2 kg brašna
1 jaje
so
Posip:
Mak i šećer
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, pa ga izgnječite kao za pire. Dodajte brašno i jaje, malo posolite i dobro umesite testo. Oblikujte dugačak valjak debljine prsta (ili više manjih) i secite komade dužine od 4 cm. U šerpu sipajte vodu, stavite kašičicu soli i ostavite da da provri. U provrelu vodu stavite valjuške i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. Vadite rešetkastom kašikom i vrele stavljajte u činiju u kojoj ste pomešali mleveni mak i šećer. Izmešajte i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)