DOMAĆI VALJUŠCI S MAKOM Jelo po bakinom receptu koje odmah nestaje iz činije!
Valjušci se lako prave, a ukus ovih domaćih ne može da se poredi sa onim gotovim.

Sastojci:
1 kg krompira
1/2 kg brašna
1 jaje
so
Posip:
Mak i šećer
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, pa ga izgnječite kao za pire. Dodajte brašno i jaje, malo posolite i dobro umesite testo. Oblikujte dugačak valjak debljine prsta (ili više manjih) i secite komade dužine od 4 cm. U šerpu sipajte vodu, stavite kašičicu soli i ostavite da da provri. U provrelu vodu stavite valjuške i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. Vadite rešetkastom kašikom i vrele stavljajte u činiju u kojoj ste pomešali mleveni mak i šećer. Izmešajte i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Dodavao se i ovaj sastojak, a razlika u ukusu je ogromna
Mirisan i neodoljiv desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

ČOKOLADNA KOKOS TORTA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i slatka, uzećete parče više.

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.

ČOKOLADNE KOCKE SA ORASIMA Jeftine, brze, slatke, jednostavne za pripremu i tope se u ustima!
Kremaste i sočne, i dupla mera će biti malo!

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva baš svima, a pojede se u slast
Mirisan i sočan, uzećete dodatno parče.
Komentari (0)