DOMAĆI VALJUŠCI S MAKOM Jelo po bakinom receptu koje odmah nestaje iz činije!

Vesna Vukadinović

18:01

Slatki kutak 0

Valjušci se lako prave, a ukus ovih domaćih ne može da se poredi sa onim gotovim.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

1/2 kg brašna

1 jaje

so

Posip:

Mak i šećer

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, pa ga izgnječite kao za pire. Dodajte brašno i jaje, malo posolite i dobro umesite testo. Oblikujte dugačak valjak debljine prsta (ili više manjih) i secite komade dužine od 4 cm. U šerpu sipajte vodu, stavite kašičicu soli i ostavite da da provri. U provrelu vodu stavite valjuške i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. Vadite rešetkastom kašikom i vrele stavljajte u činiju u kojoj ste pomešali mleveni mak i šećer. Izmešajte i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading