MEKAN, SOČAN, NEODOLJIV Zapečene šljive u testu od pavlake bukvalno se tope u ustima
Puter i šljive su sjajna kombinacija, a kada im dodate još jedan tajni sastojak, dobićete pravo, malo savršenstvo.
Zapečene šljive u testu od pavlake
Sastojci:
2 jaja
100 g šećera
8 šljiva
100 g oraha
150 ml slatke pavlake
100 g putera
100 g brašna
Priprema:
Vatrostalnu posudu premažite puterom, pa po dnu poređajte šljive koje ste presekli napola. Preko šljiva pospite orahe. Umutite jaja sa šećerom, dodajte pavlaku, rastopljeni puter i brašno, pa ovom smjesom prelijte šljive. Kolač pecite oko 35 minuta na 180 stepeni. potom ga, dok je još topao, pospite šećerom u prahu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)