BEČKA PITA Popularan kolač koji se ne peče, pravi izbor za vikend poslasticu

Vesna Vukadinović

15:30

Slatki kutak 0

Bečka pita ima tri različita sloja i veoma je izdašna.

kulinarski specijalitet
Printscreen/Youtube

Sastojci:

1. sloj:

250 g mlevenog keksa

200 g kokosa

125 g margarina

100 čokolade za kuvanje

2 čaše (od 200 ml) šećera

1 čaše vode

1 list veće oblande

2. sloj:

200 g mlevenih oraha

125 g margarina

100 g šećera

50 ml vode

100 g čokolade za kuvanje

I još:

200 g keksa pti ber

1 čaša soka od pomorandže

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

5 kašika ulja

Priprema:

1. sloj: Šećer i vodu kuvati dok se šećer istopi, dodati čokoladu i margarin i kada se istope skloniti sa šporeta i dodati mleveni keks i kokos. Dobro sjediniti i odmah naneti na list oblande. Preko poređati keks nakvašen u soku.

2. sloj: Istopiti na šporetu šećer sa vodom, dodati margarin i čokoladu i kada se istope skloniti sa šporeta i dodati mlevene orahe. Izmešati i premazati preko keksa.

Kad se filovi ohlade odozgo staviti glazuru od istopljene čokolade sa uljem i po želji posuti kokosom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading