SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima

Ivana Pavlović

18:15

Slatki kutak 0

Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.

sladoled torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g zaslađene slatke pavlake
  • 2 kašike krema od lešnika
  • 300 g napolitanki

Priprema
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte dve kašike krema. Dobro izmiksajte i smesu podelite na četiri jednaka dela. Sa strane pripremite dublji, pravougaoni kalup (otprilike mera 21x11), premažite ga uljem i obložite providnom, kuhinjskom folijom. Četvrtinu smese rasporedite ravnomerno po kalupu, pa po tome poređajte napolitanke. Zatim nastavite tako dok ne potrošite sve sastojke, a imajte na umu da poslednji sloj treba da bude fil od krema i slatke pavlake. Kad završite ređanje, poravnajte poslednji sloj, prekrijte ga providnom folijom i odložite u zamrzivač na dva sata.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading