ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Četvrtak, 21. nov 2024.
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Pasta od mlevenog susama, bogate kremaste teksture.
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Pravoslavni vernici sutra, 21. novembra proslavljaju veliki hrišćanski praznik Sabor sv.arhangela Mihajla -Aranđelovdan.
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
Dodajte prilog po izboru i uživajte.
Ukoliko orasi nisu pokvareni ili loše čuvani, možete da im uklonite gorčinu jednostavnim trikom.
Nema ko ih ne voli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.
Sočne i slatke, otopićete se od miline.
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.