
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Subota, 19. jul 2025.
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Savršena za sve svečane događaje i bitne datume.
Savršena za sve svečane događaje i bitne datume.
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.
Bake nisu kuvale fil i tortu su na kraju premazivale filom od žumanaca, dok današnje domaćice ipak kuvaju fil i premazuju šlagom.
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Zbog izgleda će je najviše deca obožavati.
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Savršena za sve svečane prilike.
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
Kremasta poslastica u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
Savršena za sve svečane prilike.
Savršenog ukusa i raskošnog izgleda, nema ko će joj odoleti.
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni ukusom.
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas
Slatka i savršena, uzećete parče više.