
GERMKNEDLE Austrijski specijalitet po receptu za čistu desetku, svaki zalogaj je bolji od prethodnog
U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Utorak, 17. jun 2025.
U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
Od navedene količine dobićete 12 do 15 knedli.
Od navedene količine dobićete 12 do 15 knedli.
Sočne i slatke, prste da poližete.
Prave se lako, a nestaju sa stola prve.
Prave se lako, a pojedu očas posla.
Služite toplo uz bareno povrće ili prilog po želji.
Sočne i ukusne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
Ukusne i sočne, ukusa koji priča priče.
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najmekšim knedlama.
Vratiće vas u dane detinjstva i bakinu kuhinju, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.