
OBLANDE SA KARAMEL FILOM Nekada su sve domaćice pravile ovaj slatkiš, budi nostalgiju od prvog zalogaja
Mekane i slatke, prste da poližete.
Utorak, 08. jul 2025.
Mekane i slatke, prste da poližete.
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Prave se lako, a nestaće sa stola prve.
Slatkiš koji vole sve generacije, savršen za svečanu i slavsku trpezu.
Idealna poslastica za proslave
Gotove za 15 minuta, a nestaće sa stola čim se postave.
Slavska trpeza ne može da prođe bez njih, a postoje brojni načini pripreme, sa različitim sastojcima. Mi vam donosimo tradicionalni recept, za ovaj neodoljivi slatkiš.
Oblande su neizostavni deo slavske trpeze. Možete ih praviti posne ili mrsne. Postoji više recepata, a mi vam donosimo onaj tradicionalni. Slatke i mekane, bolje odmah napravite duplu meru.
Oblanda sa smokvama i orasima se napravi veoma brzo, a veoma je izdašna i dobićete mnogo štanglica.
Ovi kolači su posni i odlična poslastica za slave.
Sitni kolači koje obožavaju sve generacije.
Kolač koji će da vas podseit na nedeljna popodneva, baku i deku..
Izdašan slatkiš koji može da stoji 2-3 dana u zatvorenoj posudi.
Grilijaš oblanda je izdašan kolač za slavu, imaćete mnogo kolačića, a veoma je ukusna.
Oblanda je gotova za 15 minuta, a preukusna.
Trobojna oblanda je kolač koji lepo izgleda kada se iseče, a ukus se svima dopada.