SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
Subota, 23. nov 2024.
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
Sogan dolma je tradicionalno tursko jelo, koje veoma podseća na punjene paprike.
Mirisom osvaja i one koji ne vole luk, a idealno za svečanu i slavsku trpezu.
Mirisom osvaja i one koji ne vole luk, a idealno za svečanu i slavsku trpezu.
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
Jedno od najpoznatijih turskih jela, podseća na sarmu ali je jedinstveno i specifično.
Ako želite da probate neko drugačije jelo, napravite čuvenu Sogan Dolmu. Ovaj turski delikates najviše podseća na punjene paprike, ali je fenomenalnog, posebnog ukusa. Egzotična kombinacija luka punjenog sa mlevenim mesom neće vas ostaviti ravnodušnim.
Umesto sarme ili punjenih paprika, napravite punjeni luk. Sogan dolma se sastoji od punjenog luka sa mesom. Magična mešavina ovih sastojaka zagrejaće vam dušu i telo.