![papula](/data/images/2024-06-28/92333_papula_f.jpg)
NAJBOLJA JELA ZA PETROVSKI POST Od potaža do oslića i papule, biramo samo ono najukusnije
Potaž od oraha i celera, posne bolonjeze, papula ili hrskavi oslić, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Subota, 27. jul 2024.
Potaž od oraha i celera, posne bolonjeze, papula ili hrskavi oslić, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Sarma s orasima, krompir salata sa nanom, testenina s pasuljem, paprike punjene heljdom i plejskavice od krompira.
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
Posni ručak ne može da se zamisli bez ribe. Na ovaj način ćete je brzo pripremiti, a biće veoma ukusna.
Prhke slatke kiflice koje se prosto tope u ustima.
Posna sarma je obavezna na stolu u dane posta.
Fantastično hrskave i ukusne girice.
Ukusan čorbasti pasulj koji će vas odlično zasititi.
Ovu sarmu rado jedu i oni koji ne poste.
Jela sa testeninom su brzi ručak ili večera, pogodna u radnim danima kada nemate mnogo vremena za kuvanje.
Savršen letnji obrok za celu porodicu.
Ovaj čorbasti pasulj će vas zasititi odlično, a imaćete ručak za dva dana.
Ovaj recept potiče iz grčkih pravoslavnih manastira
Kada nemate vremena da razvijate kore, pa čak ni da pravite pitu od onih gotovih, idealno rešenje je da sve namirnice stavite u jednu posudu i napravite izlivenu pitu.
Aromatična kombinacija paradajza, belog vina i maslnki daje posebno neodoljiv ukus ovom jelu.
U vreme letnjih vrućina lagana čorba od spanaća je idealan obrok. Lako se sprema, može se jesti hladna i na taj način vas brzo osvežiti.
Za pripremanje prebranca koristi se krupni beli pasulj “tetovac”, ali može poslužiti i druga sorta.