PUNJENE PRŽENICE SA SIROM I PESTOM Kada se zaželite drugačijeg doručka, onda je ovo pravi izbor
Umesto pesta, prženice možete puniti i ajvarom ili kajmakom
Sastojci:
- 4 kriške hleba (može i stariji hleb)
- 2 jajeta
- 50 ml mleka
- So, biber po ukusu
- 1 kašičica sušenog origana ili timijana
- 2 kašike rendanog tvrdog sira (npr. trapist, parmezan, gauda)
- 2 kašike krem sira (ili feta, rikota…)
- 2 kašičice zelenog pesta (kupovni ili domaći)
- Maslac ili ulje za prženje
Priprema:
Napraviti punjenje: Pomešati krem sir i pesto, dodaj malo soli i bibera, po želji i čen belog luka (sitno seckanog).
Napraviti sendviče: Uzeti dve kriške hleba, premazati jednu pestom sa sirom, posuti rendani tvrdi sir preko i poklopiti drugom kriškom.
Umuti smesu za prženje: Umutiti jaja, dodaj mleko, začine i još malo soli po ukusu.
Pohovati sendviče: Umočiti svaki "sendvič" u smesu sa jajima da lepo upije sa svih strana.
Pržiti na srednjoj vatri, na maslacu ili ulju, dok ne porumeni i postane hrskavo s obe strane (oko 3 minuta po strani).
Po želji, poslužiti sa jogurtom, svežim paradajzom ili čak kiselim krastavčićima.
Bonus video:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)