PUNJENE PRŽENICE SA SIROM I PESTOM Kada se zaželite drugačijeg doručka, onda je ovo pravi izbor

Tatjana Badarević

09:02

U sosu sa 0

Umesto pesta, prženice možete puniti i ajvarom ili kajmakom

mađarske prženice
Shutterstock

Sastojci:

  • 4 kriške hleba (može i stariji hleb)
  • 2 jajeta
  • 50 ml mleka
  • So, biber po ukusu
  • 1 kašičica sušenog origana ili timijana
  • 2 kašike rendanog tvrdog sira (npr. trapist, parmezan, gauda)
  • 2 kašike krem sira (ili feta, rikota…)
  • 2 kašičice zelenog pesta (kupovni ili domaći)
  • Maslac ili ulje za prženje

Priprema:

Napraviti punjenje: Pomešati krem sir i pesto, dodaj malo soli i bibera, po želji i čen belog luka (sitno seckanog).

Napraviti sendviče: Uzeti dve kriške hleba, premazati jednu pestom sa sirom, posuti rendani tvrdi sir preko i poklopiti drugom kriškom.

Umuti smesu za prženje: Umutiti jaja, dodaj mleko, začine i još malo soli po ukusu.

Pohovati sendviče: Umočiti svaki "sendvič" u smesu sa jajima da lepo upije sa svih strana.

Pržiti na srednjoj vatri, na maslacu ili ulju, dok ne porumeni i postane hrskavo s obe strane (oko 3 minuta po strani).

Po želji, poslužiti sa jogurtom, svežim paradajzom ili čak kiselim krastavčićima.

Bonus video:

@moja.trpeza TRIK SENDVIČ OD KUKURUZNOG ZRNA I PLJESKAVICE 1. U činiji pomešajte: 1 šolju kuvanog kukuruza šećerca 1 jaje 2–3 kašike prezli malo soli i bibera 2. Dobro sjedinite i stavite smesu u pleh obložen papirom, oblikujte kao dve okrugle “lepinje”. 3. Pospite narendanim kačkavaljem i zapecite u rerni da dobijete hrskave kukuruzne lepinje. 4. Ispecite pljeskavicu po želji. 5. Složite sendvič: kukuruzna lepinja + pljeskavica dodatni kačkavalj ili prilog po ukusu. Dobijete sočan burger na potpuno drugačiji način – bez hleba, sa kukuruznim “lepinjama” #mojatrpeza #recept #fypシ゚ #fypage #viral ♬ original sound - good_vibes

 

Komentari (0)

Loading