POSNI MAJONEZ ODLIČNO IDE UZ SARME Gust i kremast, daće šmek svakom jelu

Ivana Pavlović

12:00

U sosu sa 0

Pravi se lako, a nema kome se neće svideti.

posni majonez
privatna arhiva/bakina kuhinja
posni majonez privatna arhiva/bakina kuhinja
 

Potrebno je:

  • 150 ml sojinog mleka -obavezno sobne temperature
  • 1 kašičica senfa
  • pola kašičice soli
  • sok od pola limuna
  • 200 ml suncokretovog ulja

Priprema:

U visoku, usku čašu sipajte sojino mleko, senf i so. Zatim potopite štapni mikser skroz do dna posude i mutite oko minut, bez pomeranja miksera. Kad dobijete vazdušastu i penastu smesu polako sipajte ulje, i mutite, sve dok se majonez ne zgusne. Onda dodajte limunov sok i kratko umutite majonez.

posni majonez privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 


Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading