POSNI KOLAČ SA MUSKANTNOM TIKVOM Ovakav do sada sigurno niste probali, aroma cimeta mu daje poseban ukus!
Kolač sa muskantnom tikvom je božanstven, a cimet mu daje dodatni šmek.
Posni kolač sa muskantnom tikvom je nešto što do sada niste probali.
Sastojci:
220 g rendane muskatne tikve
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica cimeta
140 ml ulja
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
260 g brašna
10 g sode bikarbone
50 g čokoladnih dugmića
Još:
3 kašike džema od smokvi
po potrebi krupnije mlevenih oraha
Priprema:
1. U jednu posudu staviti rendanu muskatnu tikvu, šećer, vanilin šećer, cimet, mlevene orahe, suvo grožđe, čokoladne dugmiće i ulje, pa izmešati. Dodati brašno izmešano sa sodom bikarbonom.
2. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Smesu staviti u pleh dimenzija 20x30 obložen pek papirom. Kašikom je poravnati i pritisnuti da nema vazduha.
3. Staviti da se peče oko 35 minuta.
4. Premazati džemom od smokvi, posuti orasima, pa vratiti još 7 minuta da se zapeku orasi. Ohladiti, pa zajedno sa papirom izvaditi iz pleha i seći na kocke.
Bonus video:
NEODOLJIVI NAMAZ OD AVOKADA Aromazičan i ukusan, prste da poližete
Mažite na parče hleba i uživajte.
KOKOS ČIZKEJK BOLJI OD KLASIČNOG Desert za pamćenje koji budi uspomene sa mora
Fenomenalan desert koji miriše na more.
ĆUREĆA SALATA Iskoristite ostatke na gurmanski način, napravite obrok kome nema mane
Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi
BURGER OD LOSOSA Sprema se za samo 20 minuta, a ukus je kao iz najboljeg restorana
Dvadeset minuta kasnije, uživaćete u mekanom i sočnom burgeru
OSLIĆ IZ RERNE Ukoliko postite, nema greške sa ovim izborom, meso će se lepiti za prste!
Savršena za one koji poste.
Komentari (0)