POSNI KOLAČ SA MUSKANTNOM TIKVOM Ovakav do sada sigurno niste probali, aroma cimeta mu daje poseban ukus!

Tatjana Badarević

14:00

Zdravi zalogaji 0

Kolač sa muskantnom tikvom je božanstven, a cimet mu daje dodatni šmek.

kolač
Shutterstock

Posni kolač sa muskantnom tikvom je nešto što do sada niste probali.

Sastojci:

220 g rendane muskatne tikve
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica cimeta
140 ml ulja
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
260 g brašna
10 g sode bikarbone
50 g čokoladnih dugmića

Još:

3 kašike džema od smokvi
po potrebi krupnije mlevenih oraha

Priprema:

1. U jednu posudu staviti rendanu muskatnu tikvu, šećer, vanilin šećer, cimet, mlevene orahe, suvo grožđe, čokoladne dugmiće i ulje, pa izmešati. Dodati brašno izmešano sa sodom bikarbonom.

2. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Smesu staviti u pleh dimenzija 20x30 obložen pek papirom. Kašikom je poravnati i pritisnuti da nema vazduha.

3. Staviti da se peče oko 35 minuta.

4. Premazati džemom od smokvi, posuti orasima, pa vratiti još 7 minuta da se zapeku orasi. Ohladiti, pa zajedno sa papirom izvaditi iz pleha i seći na kocke.

Bonus video:

@moja.trpeza ZAŠTO TREBA DA JEDETE BUNDEVU Ne zovu je džabe kraljicom jeseni #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza
Tagovi:

Komentari (0)

Loading