TAKO MALE I TAKO PRAKTIČNE Kuglice od pirinča idealne za svaku gozbu
Pojedu se u jednom zalogaju.
Pirinač kuglice
Sastojci:
1 šolja kukuruznog sirupa
1 šolja šećera u prahu
1 kašika ekstrakta od vanile
1 šolja kikiriki putera
4 šolje ekspandiranog pirinča
Priprema:
Na pari u velikoj šerpi kuvajte kukuruzni sirup i šećer uz konstantno mešanje. Sklonite sa vatre, pa dodajte kikiriki puter i ekstrakt od vanile. Mešajte dok ne bude glatko, pa dodajte pahuljice od pirinča. Kašikom uzimajte smesu, pa oblikujte kuglice rukama i ređajte na tacnu koju ste obložili providnom folijom. Ohladite 2 sata u frižideru. Možete ih jesti uz otopljenu čokoladu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KNEDLE OD MESA Zamirisaće vam cela kuhinja!
Probajte i oduševite se.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Ukućani će se oduševiti testeninom - na malo drugačiji način
Sa piletinom ne može da se omane.
NAMAZ KOJI ĆE VAS PRODRMATI UJUTRU Domaća pašteta od PEČENE piletine je najukusniji doručak
Svi ukućani će je obožavati!
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)