KAPONATA, UKUSNA I SLASNA Napravite ručak i oduševite celu porodicu
Niste do sada pravili ovakvo jelo.
Kaponata
Sastojci:
4-5 patlidžana
250 g luka
1 kg svežeg paradajza
100 g zelenih maslina
50 g kapra
ljuta papričica
2 stabljike celera
100 ml ulja
3 kašičice vinskog sirćeta
so, 1 kašika šećera
bosiljak
Priprema:
Patlidžane narežite na manje kocke, posolite ih i ostavite neka odstoje najmanje pola sata. U velikom tiganju zagrejte ulje (pomešajte maslinovo sa suncokretovim) i izdinstajte luk, dodajte paradajz i nastavite da dinstate dok se ne zgusne. Patlidžane prvo dobro isperite, pa ih propržite u posebnom tiganju na preostalom ulju. Dodajte celer iseckan na komadiće i sve zajedno još kratko dinstajte. Sve to pomešajte s paradajzom,
dodajte iseckane masline, kapar i začine, pa sve dinstajte oko pet minuta. Dodajte šećer, sirće i papričicu. Na kraju, dodajte bosiljak.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce
Možda vas zanima:
SAVRŠEN NAPITAK OD VOĆA Sezonski milkšejk najviše će oduševiti klince
Smućkate i gotovo!
KAD VAM SE JEDE NEŠTO ČOKOLADNO Ledene Švarcvald kocke su proste za napraviti
Odličan spoj čokolade i višanja.
ZA SVE LJUBITELJE ZDRAVE ISHRANE Krem čorba od cvekle i OVOG VOĆA biće vam odmah najbolja
Spoj ove dve namirnice je neobičan, ali sjajan.
DOMAĆI SATARAŠ PO BAKINOM RECEPTU Najbolji obrok za celu porordicu
Puno povrća i vitamina.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)