KAPONATA, UKUSNA I SLASNA Napravite ručak i oduševite celu porodicu
Niste do sada pravili ovakvo jelo.
Kaponata
Sastojci:
4-5 patlidžana
250 g luka
1 kg svežeg paradajza
100 g zelenih maslina
50 g kapra
ljuta papričica
2 stabljike celera
100 ml ulja
3 kašičice vinskog sirćeta
so, 1 kašika šećera
bosiljak
Priprema:
Patlidžane narežite na manje kocke, posolite ih i ostavite neka odstoje najmanje pola sata. U velikom tiganju zagrejte ulje (pomešajte maslinovo sa suncokretovim) i izdinstajte luk, dodajte paradajz i nastavite da dinstate dok se ne zgusne. Patlidžane prvo dobro isperite, pa ih propržite u posebnom tiganju na preostalom ulju. Dodajte celer iseckan na komadiće i sve zajedno još kratko dinstajte. Sve to pomešajte s paradajzom,
dodajte iseckane masline, kapar i začine, pa sve dinstajte oko pet minuta. Dodajte šećer, sirće i papričicu. Na kraju, dodajte bosiljak.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce
Možda vas zanima:
SAVRŠEN NAPITAK OD VOĆA Sezonski milkšejk najviše će oduševiti klince
Smućkate i gotovo!
KAD VAM SE JEDE NEŠTO ČOKOLADNO Ledene Švarcvald kocke su proste za napraviti
Odličan spoj čokolade i višanja.
ZA SVE LJUBITELJE ZDRAVE ISHRANE Krem čorba od cvekle i OVOG VOĆA biće vam odmah najbolja
Spoj ove dve namirnice je neobičan, ali sjajan.
DOMAĆI SATARAŠ PO BAKINOM RECEPTU Najbolji obrok za celu porordicu
Puno povrća i vitamina.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)