NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
Rižoto s bundevom i slaninom
Sastojci:
500 g bundeve
3-4 šolje vrele vode
2 kašike putera
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 šolja pirinča
100 ml belog vina
6 listova sveže žalfije
2 kašike kisele pavlake
30 g parmezana
60 g slanine
maslinovo ulje
so i biber
Postupak:
Bundevu isecite na kockice, poprskajte sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu da se ispeče. Kada je pečena, ostavite da se hladi i trećinu bundeve izdvojite na stranu (to iskoristite za posipanje po rižotu). Luk isecite na kocke i propržite ga na puteru. Kada omekne, dodajte iseckani čen belog luka i pirinač. Promešajte nekoliko puta, pa nalijte belo vino. Smanjite vatru i ostavite da se krčka dok vino ispari. Kada vino ispari, dodati po pola šolje vode, poklopiti i ostaviti da se krčka. Svaki put kada voda ispari, ponavljati postupak. Na pola kuvanog pirinča dodajte bundevu i nastavite sa procesom dodavanja vode, dok se ne skuva, pa onda dodajte parmezan i kiselu pavlaku, posolite i pobiberite. Na malo maslinovog ulja propržite listove žalfije, pa dodajte rižotu. Sve dobro izmešajte da se ukusi spoje. Zatim ispržite i slaninu isečenu na listiće da postane krckava. Rižoto naspite u posudu za posluživanje, pospite izdvojenom bundevom i prženom slaninom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UNESITE DUH ŠPANIJE U KUHINJU Idilična paelja za celu porodicu!
Neodoljiva je španska kuhinja!
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)