NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
Rižoto s bundevom i slaninom
Sastojci:
500 g bundeve
3-4 šolje vrele vode
2 kašike putera
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 šolja pirinča
100 ml belog vina
6 listova sveže žalfije
2 kašike kisele pavlake
30 g parmezana
60 g slanine
maslinovo ulje
so i biber
Postupak:
Bundevu isecite na kockice, poprskajte sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu da se ispeče. Kada je pečena, ostavite da se hladi i trećinu bundeve izdvojite na stranu (to iskoristite za posipanje po rižotu). Luk isecite na kocke i propržite ga na puteru. Kada omekne, dodajte iseckani čen belog luka i pirinač. Promešajte nekoliko puta, pa nalijte belo vino. Smanjite vatru i ostavite da se krčka dok vino ispari. Kada vino ispari, dodati po pola šolje vode, poklopiti i ostaviti da se krčka. Svaki put kada voda ispari, ponavljati postupak. Na pola kuvanog pirinča dodajte bundevu i nastavite sa procesom dodavanja vode, dok se ne skuva, pa onda dodajte parmezan i kiselu pavlaku, posolite i pobiberite. Na malo maslinovog ulja propržite listove žalfije, pa dodajte rižotu. Sve dobro izmešajte da se ukusi spoje. Zatim ispržite i slaninu isečenu na listiće da postane krckava. Rižoto naspite u posudu za posluživanje, pospite izdvojenom bundevom i prženom slaninom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UNESITE DUH ŠPANIJE U KUHINJU Idilična paelja za celu porodicu!
Neodoljiva je španska kuhinja!
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)