Za dorućak preporučujemo da probate SLATKI BULGUR žitaricu koja ima sve više obožavalaca
Trigo con Leche je puding od bulgura koji se može jesti za doručak ili kao laganu večeru ako dodate malo šećera.
Slatki bulgur - Trigo con Leche
Sastojci:
2 šolje bulgura
7 šolja vode
4 štapića cimeta
4 šolje mleka (običnog ili sojinog)
1 kašičica mlevenih karanfilića (opciono)
1/2 šolje suvog grožđa
1/2 kašičice soli
1 prstohvat korice limete ili pomorandže
2 kašike smeđeg šećera
1/2 kašičice rendanog muškatnog oraščića
Priprema:
Bulgur potopite u šest šoljica vode najmanje dva sata (možete i da ostavite preko noći u frižideru). U šerpu stavite bulgur, vodu u kojoj je natopljen i štapiće cimeta i kuvajte na srednjoj vatri pet minuta. Dodajte mleko, mleveni karanfilić, suvo grožđe, so i koricu limete. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne dobijete konzistenciju pudinga (oko 10 minuta), često mešajući da bulgur ne zagori. Dodajte šećer. Poslužite dok je vruće za doručak, ili poslužite u činijama i ostavite da se ohladi za desert. Pre serviranja jelo pospite muškatnim oraščićem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)