Za dorućak preporučujemo da probate SLATKI BULGUR žitaricu koja ima sve više obožavalaca

Ivana Vujnović

08:00

Zdravi zalogaji 0

Trigo con Leche je puding od bulgura koji se može jesti za doručak ili kao laganu večeru ako dodate malo šećera.

Za dorućak preporučujemo da probate SLATKI BULGUR žitaricu koja ima sve više obožavalaca
Shutterstock

 

Slatki bulgur - Trigo con Leche

Sastojci:

2 šolje bulgura

7 šolja vode

4 štapića cimeta

4 šolje mleka (običnog ili sojinog)

1 kašičica mlevenih karanfilića (opciono)

1/2 šolje suvog grožđa

1/2 kašičice soli

1 prstohvat korice limete ili pomorandže

2 kašike smeđeg šećera

1/2 kašičice rendanog muškatnog oraščića

Priprema:

Bulgur potopite u šest šoljica vode najmanje dva sata (možete i da ostavite preko noći u frižideru). U šerpu stavite bulgur, vodu u kojoj je natopljen i štapiće cimeta i kuvajte na srednjoj vatri pet minuta. Dodajte mleko, mleveni karanfilić, suvo grožđe, so i koricu limete. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne dobijete konzistenciju pudinga (oko 10 minuta), često mešajući da bulgur ne zagori. Dodajte šećer. Poslužite dok je vruće za doručak, ili poslužite u činijama i ostavite da se ohladi za desert. Pre serviranja jelo pospite muškatnim oraščićem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading