Za dorućak preporučujemo da probate SLATKI BULGUR žitaricu koja ima sve više obožavalaca
Trigo con Leche je puding od bulgura koji se može jesti za doručak ili kao laganu večeru ako dodate malo šećera.
Slatki bulgur - Trigo con Leche
Sastojci:
2 šolje bulgura
7 šolja vode
4 štapića cimeta
4 šolje mleka (običnog ili sojinog)
1 kašičica mlevenih karanfilića (opciono)
1/2 šolje suvog grožđa
1/2 kašičice soli
1 prstohvat korice limete ili pomorandže
2 kašike smeđeg šećera
1/2 kašičice rendanog muškatnog oraščića
Priprema:
Bulgur potopite u šest šoljica vode najmanje dva sata (možete i da ostavite preko noći u frižideru). U šerpu stavite bulgur, vodu u kojoj je natopljen i štapiće cimeta i kuvajte na srednjoj vatri pet minuta. Dodajte mleko, mleveni karanfilić, suvo grožđe, so i koricu limete. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne dobijete konzistenciju pudinga (oko 10 minuta), često mešajući da bulgur ne zagori. Dodajte šećer. Poslužite dok je vruće za doručak, ili poslužite u činijama i ostavite da se ohladi za desert. Pre serviranja jelo pospite muškatnim oraščićem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)