IDEALNA ZA UŽINU Posna pita sa jabukama – na vodi, ima posebne čari

trpeza.rs

08:00

Bakina vanglica 0

Napravite mirisnu pitu od jabuka i osladite se pošteno. Idealna je za period koji nam sledi. Uz šolju toplog čaja, mleka ili kafe

IDEALNA ZA UŽINU  Posna pita sa jabukama – na vodi, ima posebne čari
Printscreen/Youtube

Potrebni sastojci:

  • 500 grama gotovih kora za pitu
  • 1 kilogram jabuka
  • 200 mililitara kisele vode
  • 1 puna kašika meda
  • Po želji suvo grožđe, cimet, orasi…

Postupak pripreme:

Kore za pitu odvojite na 5 mesta po 3. Razlistajte kore tako da svaki list bude odvojeno.

Jabuke oljuštite pa izrendajte na krupno rende.

Kiselu vodu pomešajte sa medom, dobro promešajte da se voda i med sjedine. Ovom mešavinom sada premažite prvu koru, pa preko prve kore stavite drugu koru. Nju takodje premažite mešavinom, zatim stavite treću koru. I nju premažite mešavinom a onda obilno preko cele kore sipajte jabuke. Dakle, na treću koru stavite jabuke i onda urolajte pažljivo. Rolat odmah premacite na pleh obložen papirom za pečenje.

Tako uradite i sa preostalim korama, da dobijemo ukupno 5 rolata. Složenu pitu poprskajte mešavinom vode i meda, pa stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata, to jest dok ne porumeni. Izvadite iz rerne, prekrijte krpom i ostavite da odmori i omekne. Tek onda secite i poslužite uz prah šećer ili po želji.

Rendanim jabukama za još lepši ukus možete dodati rendane orahe, suvo voće, cimet ili neki drugi aromatični začin.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading