JESENJI BAKIN KOLAČ Uz malo bundeve, lešnika i krušaka napravićete pravu poslasticu očas posla

Anđela Jovanović

10:03

Bakina vanglica 0

Napravite ovu ukusnu poslasticu koja miriše na jesen.

vafle
Shutterstock

Sastojci

ZA BAKIN KOLAČ

  • 250-ak g narendane bundeve
  • 100 g putera
  • 5 jaja
  • 100 g šećera (smeđeg)
  • nepuna kašičica soli
  • vrhom puna kašičica cimeta
  • 200 g brašna
  • 100 g naseckanih lešnika (ili badema)
  • 2 ravne kašičice praška za pecivo
  • 150 ml mleka

ZA PRELIV

  • 200 ml soka od kruške
  • 250 g marmelade od šipka
  • 2 kruške

Priprema

Bundevu očistite, ogulite i narendajte, a puter otopite. U posudi mutilicom smutite jaja, šećer, so i cimet.

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i lešnike ili bademe te dodajte smesi s jajima. Mešajući dolijte mleko i rastopljen puter i na kraju umešajte bundevu

Zagrijte stroj za vafle premazan puterom. Pecite vafle do zlatnožute boje.

Preliv radite u isto vreme žonglirajući s vaflima. Zakuvajte sok od kruške i marmeladu. Kruške ogulite i očistite te narežite na poveće kockice. Ubacite ih u preliv te kratko prokuvajte. Poslužite namazano na bakin kolač.

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading