ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.

čupavci
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 2 čaše od 2 dl kisele vode
  • 2 čaše od 2 dl brašna
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 1-2 kašike kakao praha
  • 150 grama šećera
  • 150 g vode

za posipanje

  • kokos 

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte kiselu vodu, brašno, šećere i prašak za pecivo. Umutite dobro dok smesa ne postane homogena. U pleh obložen pek papirom preručite smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj dok ne dobiju zlatno žutu boju. Napravite preliv od kakao praha, šećera i vode. Kada se kora prohladi, secite na kocke i valjajte svaku u preliv, pa u kokos. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading