ORIGINALNI RECEPT IZ BAKINOG KUVARA Pita sa spanaćem, da se raspametiš od miline

Ivana Pavlović

15:00

Bakina vanglica 0

Kombinacija testa i spanaća daće vam konkretan obrok koji će vas dugo držati sitim

ORIGINALNI RECEPT IZ BAKINOG KUVARA Pita sa spanaćem, da se raspametiš od miline
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

  • ½ kg kora za pitu
  • 5 kom jaja
  • 10 kašika ulja
  • 2dcl vruće vode
  • 500 g domaćeg sira
  • 1 kg spanaća
  • susam po potrebi

Priprema nadeva  Posebno umutite 5 belanaca i dodajte im 5 žumanaca. Sjediniite belanca i žumanca, dodajte 10 kašika ulja, 2 dcl vrele vode i dobro umutite mikserom (vodite računa da se ova masa ne prelije, jer će dobro da zapeni i da se podigne). U masu polako dodajte narendani sir i pripremljen spanać, mešajte dok masa ne splasne i postane kremasta.

Priprema kora za savijanje pite Raširite prvu koru. Nafilujte drugu koru preko prve i to do njene polovine.
Preko nafilovane druge kore ravnomjerno naniesite 2 pune kašike nadeva.Kore umotajte u rolnu.

Savijanje pite Podmažite posudu u kojoj će se peći pita  Na sredini posude od prve rolne napravite puža. Sledeću rolnu uvijte oko napravljenog puža. Ponovite postupak sa ostalim rolnama.


Priprema za rernu Pripremljenu pitu premažite preostalim nadevom. Zatim je pospite susamom.
Pecite na 200°C oko 10 minuta, smanjite temperaturu na 180°C i nastavite s pečenjem još 30 minuta.
Vruću pitu pokrijte sa čistom kuhinjskom krpom i ostavite malo da se ohladi.

Komentari (0)

Loading