UKUSNA I KREMASTA, ZA PRSTE SE LEPI Piletina u belom sosu postaće vam omiljeni ručak

Alo.rs

17:45

Kulinarski globus 0

Svi je vole, pa će i ovo jelo zavoleti.

UKUSNA I KREMASTA, ZA PRSTE SE LEPI Piletina u belom sosu postaće vam omiljeni ručak
Printscreen/Youtube

Pileća barta

Sastojci:

Za piletinu:

250 g pilećih grudi bez kostiju

1 čen belog luka

1 list lovora

1 kašike mlevenog cimeta

5-6 zrna crnog bibera

so

Za preliv:

1 glavica crnog luka

3 kašike jogurta

3 kašike pavlake za kuvanje

1 kašičica kurkume u prahu

1 kašika otopljenog putera

1 list lovora

1/2 šolje seckanog paradajza

so

Priprema:

Piletinu prepolovite i kuvajte u litar vodes belim lukom, lovorovim listom, biberom i cimetom.Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta. Izvadite piletinu, ostavite je da se ohladi, pa je isecite na tanke trake. Prodinstajte crni lukna puteru i dodajte kurkumu, a kad postane zlatne boje, dodajte i paradajz. Kuvajte na laganoj vatri dok paradajz ne smekša. Dolijte jogurt i pavlaku za kuvanje. Ubacite piletinu, so i lovor te promešajte.

SAVET Kad isečete piletinu, možete je potopiti u čašu pivada bi upila arome

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading