"SLATKO KUVA, A JOŠ SLAĐE PAPA" Osmogodišnjak pokazao kako se sprema ukusan, a jeftin doručak, ljudi oduševljeni, traže recept

Slobodanka Ćorić

15:10

Kulinarski globus 0

Sastojci za ovo jelo su jeftini, a vreme spremanja kratko, posebno što nema prljavog posuđa, prskanja ulja

jaja
Printscreen/Facebook

Ukusniji doručak od ovog ne postoji. Video kako ovaj osmogodišnjak na klamenoj ploči sprema sendvič sa jajima oduševio je korisnike na društvanim mrežama. Ne zna se da li dečak slađe sprema ili slađe jede svoj obrok.

jaja Printscreen/Facebook
 

Sastojci za ovo jelo su jeftini, a vreme spremanja kratko, posebno što nema prljavog posuđa, prskanja ulja. Dovoljno je testo za lepinju, jedno jaje, list salate i mladi luk. Dok se na improvizovanoj plotni peče hleb, mali kuvar uliva jaje i za tren oka gotov doručak. 

Hiljade oduševljenih komentara govori da je dečko rođen za kuvara: "On sam sprema svoj obrok i to je uspeh za dete", "bravo mali kuvar", "Slatko kuva, a još slađe papa", "sprema bolje od mene".

 

Možda vas zanima:

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading