"SLATKO KUVA, A JOŠ SLAĐE PAPA" Osmogodišnjak pokazao kako se sprema ukusan, a jeftin doručak, ljudi oduševljeni, traže recept
Sastojci za ovo jelo su jeftini, a vreme spremanja kratko, posebno što nema prljavog posuđa, prskanja ulja
Ukusniji doručak od ovog ne postoji. Video kako ovaj osmogodišnjak na klamenoj ploči sprema sendvič sa jajima oduševio je korisnike na društvanim mrežama. Ne zna se da li dečak slađe sprema ili slađe jede svoj obrok.
Sastojci za ovo jelo su jeftini, a vreme spremanja kratko, posebno što nema prljavog posuđa, prskanja ulja. Dovoljno je testo za lepinju, jedno jaje, list salate i mladi luk. Dok se na improvizovanoj plotni peče hleb, mali kuvar uliva jaje i za tren oka gotov doručak.
Hiljade oduševljenih komentara govori da je dečko rođen za kuvara: "On sam sprema svoj obrok i to je uspeh za dete", "bravo mali kuvar", "Slatko kuva, a još slađe papa", "sprema bolje od mene".
Možda vas zanima:
NAJGORA GREŠKA KOJA UPROPASTI SVE KOLAČE Kore splasnu, krem bude grozan! 1 savet rešava problem
Da bi testo moglo da naraste, neophodno je da se šećer i puter dobro umute
DEFINITIVNO NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ Idealan letnji ručak pun vitamina
Satarš je omiljeno jelo gotovo svima tokom visokih temperatura, jer sadrži puno povrća i osvežava
ZBOG NJE SE PREKIDA DIJETA Čoko plazma torta, slatkiš čiji ukus vole sve generacije
Plazma i čokolada su omiljene namirnice mališana, te im je čoko-plazma torta jedna od omiljenih, ni odrasli joj ne mogu odoleti
Da se zasladite posle ručka: Brz, preukusan i jeftin kolač za svaki dan, bukvalno gotov za 5 minuta
Ovaj kolač je čist dokaz da najjednostavnije stvari ispadnu najbolje
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
PRIGANICE Crnogorski specijalitet niko ne odbija, a odlično ide sa kajmakom, sirom i pršutom
Priganice su crnogorski specijalitet sličan domaćim uštipcima. Ovo vazdušasto testo odlično se slaže sa sirom, kajmakom ili pršutom. Ako ih pospete šećerom u prahu ili džemom, dobićete slatku varijantu, koja takođe osvaja ukusom. U Crnoj Gori ih služe za doručak, ali idealne su za bilo koje doba dana.
Komentari (0)