Srpkinje se pozavideti japanskoj kajgani: Ona je deo savršenog doručka, a evo i zašto

NajŽena

13:55

Kulinarski globus 0

Japanska kajgana je zapalila mreže. Evo kako da je pripremite

Kajgana
Printscreen/YouTube/Just One Cookbook

Japanska kajgana je zaista jedinstveno jelo koje će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i vazdušastom teksturom. Što je još bolje, priprema ovog jela je iznenađujuće jednostavna. Kada jednom probate japansku kajganu na ovaj način, verovatno ćete zaboraviti na uobičajeni način pripreme kajgane.

Sastojci:

4 jaja
1 kašičica pirinčanog vina za kuvanje
2 kašičice soja sosa
Prstohvat šećera

Malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika)
Malo putera

Priprema:1. U vanglici, pomešajte jaja, pirinčano vino, šećer i malo supe razmućene u vodi, ali budite pažljivi da se ne napravi pena.

2. Na srednjoj temperaturi, rastopite malo putera u tiganju i sipajte otprilike trećinu smese od jaja. Kada smesa malo očvrsne, koristite štapiće da je motate u rolat prema sredini tiganja.

3. Na prazan prostor u tiganju, sipajte pola preostale smese od jaja, a zatim, kada očvrsne, namotajte rolat unazad. Ponavljajte ovu proceduru dok ne potrošite svu smesu od jaja.

4. Obratite pažnju da se jaja dobro ispeku kako biste postigli savršenu teksturu.

5. Po želji, dok je smesa od jaja još mekana, možete dodati malo rendanog kačkavalja ili izmrvljenog sira, što će ovom jelu dodati dodatnu dimenziju ukusa.

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

Komentari (0)

Loading