IMATE LI KORE U KUHINJI? Prionite na posao i napravite preukusnu posnu pitu s povrćem
Postaće neizostavni deo vaše kuhinje.
Pita s povrćem // posno
Sastojci:
1 pakovanje kora za pite
3 crna luka
1 mladi crni luk
2 šargarepe
3 manja krompira
2 šolje soje u komadićima
1 šolja sojinih ljuspica
ulje
1 šolja kisele vode
1 kesica praška za pecivo
so, biber
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckane lukove. Dodajte narendane šargarepu i krompir i ulijte malo vode. Dinstajte dok povrće ne omekša. U drugoj šerpi kuvajte komadiće soje u kipućoj vodi da omekšaju. Ocedite, pa u tu istu vodu stavite ljuspice da nabubre. I njih ocedite, te dodajte povrću zajedno s kuvanim komadićima. Dinstajte 5 minuta. Sklonite, pa u prohlađenu smesu dodajte so i biber. Pomešajte kiselu vodu s par kašika ulja i praškom za pecivo. Jednu koru premažite mešavinom kisele vode i ulja, stavite drugu koru, premažite, treću koru, pa fil. Uvijte rolat i stavite u tepsiju s pek-papirom. Ponavljajte dok ne potrošite sve kore. Rolate premažite preostalom mešavinom vode i ulja i pecite na 200 stepeni dok se ne zarumene. Pečenu pitu pokrijte krpom i folijom da se potpari, a kad se prohladi isecite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
Komentari (0)