ZELJANICA OD DOMAĆIH KORA Napravite doručak koji je mnogima omiljeni
Retko ko joj može odoleti.
Zeljanica
Sastojci:
Za kore:
500 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašičica soli
3 kašike ulja
Za fil:
500 g spanaća
400 g sira
125 g kisele pavlake
so po potrebi
Priprema:
U vanglicu sipajte polovinu brašna, dodajte ulje, so i mlaku vodu i promešajte. Postepeno dodajte preostalo brašno i mesite rukom dok ne dobijete glatko testo. Umešeno testo malo premažite uljem, prekrijte PVC folijom i ostavite ga na sobnoj temperaturi 20 minuta. Nakon toga, testo podelite na 3 dela, stavite ga na nauljen tanjir i ostavite 90 minuta u frižideru. Za to vreme pripremite fil. Spanać dobro operite, sitno iseckajte, malo posolite, dodajte sir, jaje i pavlaku, pa sve dobro sjedinite. Kada je testo odstajalo, izvadite ga i ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi. Sto prekrijte platnenim stolnjakom i na sredinu položite testo. Pažljivo ga rukama razvlačite, vodeći računa da ne popuca, dok ne postane providno i veoma tanko. Duž jednog kraja testa nanesite fil, pa pomoću stolnjaka koru urolujte. Isto učinite i s preostalim testom. Okruglu tepsiju nauljite, u nju smotajte oblikovanu pitu, premažite je uljem po površini i pecite je 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
OČARAVAJUĆA PITA Recept za OVAKVU pitu će svima postati omiljen
Prste da poližeš.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
Komentari (0)