PRIZNAĆETE DA NISTE DO SADA ČULI Detoks sarmice za svaki dan
Neodoljive!
Detoks sarmice // posno
Sastojci:
1 kiseli kupus
100 g soja ljuspica
120 g belog pirinča
150 g kinoe
2 crna luka
1 čen belog luka
1/2 praziluka
1 šargarepa
peršun
1/2 kašike kurkume
1 kašika slatke mlevene paprike
so, biber
ulje
Priprema:
Odvojite 20 listova kupusa za sarme, a 3 izdvojite. Pirinač, kinou i ljuspice kratko obarite i procedite. Na ulju dinstajte sitno iseckane crni i beli luk, praziluk, narendanu šargarepu. Kada povrće omekša, ubacite pirinač, kinou i soju. Začinite po ukusu i dinstajte još 30 minuta. Dobijenim filom punite sarme. Na dno šerpe stavite dva lista kupusa, pa preko ređajte sarme, a preko stavite list-dva kupusa. Nalijte vodu da sarme ogreznu, te pecite na 250 stepeni 2 sata, pa još 2 sata na 200 i sat na 150, ali bez poklopca.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice od zelja tako male, a tako ukusne
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljiv obrok.
NE TREBA VAM MESO Tart s povrćem je doručak uz koji će svi uživati
Prosto je i za napraviti.
OVO JE SALATA PO SVAČIJEM UKUSU Napravite užinu od divljeg krompira
Za čičoku kažu da je divlji krompir, morska repa, zemljina kruška...
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)