PRIPREMITE CARSKI RIŽOTO Ovom ukusu nećete moći da odolite
Pridobija i ukusom i izgledom.
Carski rižoto
Sastojci:
1 šoljica pirinča
3 cvekle
1 crni luk
2 čena belog luka
100 ml vina
1 kašičica sušenog timijana
100 g rendanog kačkavalja
3 kašike putera
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Cveklu začinite maslinovim uljem, solju i biberom i pecite zavijenu u alu-foliju u rerni na 200 stepeni 40 minuta. Crni i beli luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Dodajte pirinač i vino. Cveklu izvadite iz rerne. Jednu usitnite u blenderu, a ostale dve iseckajte na kockice. Dodajte pirinču. Začinite timijanom, solju i biberom. Na kraju dodajte kačkavalj i puter, promešajte i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRIPREMA ZDRAVOG JELA ČAS POSLA Veganski slatkiš zarobiće vaše srce
Jako neobičan, ali dopadljiv desert.
OVO JE SALATA PO SVAČIJEM UKUSU Napravite užinu od divljeg krompira
Za čičoku kažu da je divlji krompir, morska repa, zemljina kruška...
OSVEŽAVAJUĆI UKUS ZA PAMĆENJE Uz kocke od limete, urmi i kokosovog brašna poželećete egzotiku!
Prost i jednostavan recept, probudiće vaša čula.
NAPRAVITE RUČAK OD 200 DINARA ZA CELU PORODICU Potaž od OVOG povrća ugrejaće vam srca
Jednostavno se pravi i jako je ukusan.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)