BOGATO ČORBASTO JELO Recept koji nam dolazi iz Slovačke TOPI kilograme
Oduševićete se!
Čorba od kiselog kupusa
Sastojci:
500 g suvog mesa (rebra, lopatica...)
500 g kiselog kupusa
20 g suvih vrganja
10 zrna bibera
1 kašika maslaca
1 glavica luka
2 čena belog luka
1/2 kašičice kima
2 kašičice mlevene paprike
2 kobasice
malo pavlake (za posluživanje)
Priprema:
Suvo meso stavite u lonac i ulijte vode toliko da ga u potpunosti prekrije. Stavite da se kuva otprilike sat vremena. Pečurke prelijte vrućom vodom i ostavite da se hidriraju 15-20 minuta. Nakon otprilike sat vremena kuvanja, meso izvadite iz vode, skinite s kosti i isecite na veličine zalogaja, pa vratite nazad u vodu. Na malo maslaca propržite luk da omekša. Dodajte mu protisnuti beli luk, kim i papriku, pa dobro pomešajte. Propržite još koji minut (pazite da vam se paprika ne prepeče jer onda nije fi na), pa ubacite i kiseli kupus i
na srednjoj vatri dinstajte 10 minuta. Čitavu smesu s kupusom, zajedno s hidriranim pečurkama i vodom u kojoj su bile potopljene, dodajte mesu. Dodajte i isečene kobasice i biber, pa kuvajte na slaboj vatri oko 45 minuta. Po potrebi dolevajte još vode. Kad meso i kupus omekšaju, čorba je gotova. Servirajte je sa kašikom
pavlake.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Zaista se lako pravi.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
NEODOLJIVE LJUTE ŠPAGETE Pripremite najukusniji obrok za celu porodicu
Oboriće vas s nogu.
KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
Komentari (0)