GLAVNI SASTOJAK JE AROMA Dobri, stari i jedinstveni sataraš - na vodi

Alo.rs

16:03

Sezonski recepti 0

Ovakvo jelo će probuditi vaša čula.

GLAVNI SASTOJAK JE AROMA Dobri, stari i jedinstveni sataraš - na vodi
Shutterstock

Sataraš na vodi // posno na vodi

Sastojci:

2 manja crna luka

3 veća paradajza

3 veće paprike

200 g šampinjona

150 g soje u komadićima

100 ml pasiranog paradajza

3 kašike paradajz-pirea

so, biber

biozačin

Priprema:

Soju potopite u toplu vodu i ostavite 30 minuta. Crni luk iseckajte na rebarca, paradajz potparite, oljuštite i iseckajte na kockice, papriku očistite, te i nju iseckajte na kockice, a šampinjone na listiće. Povrće začinite, ulijte paradajz i krčkajte na slaboj vatri 10-15 minuta od vrenja, pa ubacite oceđenu soju. Pred kraj dodajte paradajz-pire, podesite slanoću, krčkajte još minut-dva i poslužite toplo.

Savet Umesto sveže oljuštenog paradajza možete koristiti pelat iz konzerve

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading