KRCKAVI BUREK SA SIROM, KAO IZ PEKARE! Idealan doručak, a pravi se brzo od gotovih kora
Uz jogurt ili kiselo mleko, savršen obrok
Burek sa sirom
Sastojci:
500 g kora za pitu
Fil:
300 g sira
1 jaje
Za mazanje kora:
120 ml ulja
250 ml kisele vode
Priprema:
Tepsiju namazati uljem, pa staviti dve kore tako da prelaze preko ruba tepsije. Svaku koru poprskati mešavinom ulja i vode. Dodati još dve kore ali ih zgužvati, i takođe poprskati mešavinom vode i ulja. Preko staviti malo fila. Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore i fil. Burek preliti ostatkom vode i ulja. Peći na 220 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
DOMAĆI BUREK OD GOTOVIH KORA Po ovom receptu ga pravim godinama i nema šanse da ga promenim!
Jednostavan za pripremu, a niko neće primetiti razliku u odnosu na onaj iz pekare.
BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Krckav spolja, sočan unutra, mnogo lepši nego onaj iz pekare!
Prema ovom receptu ćete brzo napraviti omiljeni burek i uz šolju jogurta dobićete savršenu večeru ili doručak.
OVO MORATE DA PROBATE! Turska pita sa sirom ima krckavu koru, a unutra je lisnata i mekana kao burek!
Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti.
OMILJENI DORUČAK Burek sa mesom od gotovih kora, najkrckaviji i najukusniji, a vaših ruku delo!
Mirišljavi burek biće na vašem stolu za manje od jedan sat.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)