PASTA SA BUNDEVOM I PANČETOM Omiljena testenina na malo drugačiji način

Trpeza/ V.V.

19:21

Sezonski recepti 0

Neobična kombinacija ukusa će vas oduševiti

PASTA SA BUNDEVOM I PANČETOM Omiljena testenina na malo drugačiji način
Shutterstock

Sastojci:

450 g testenine po želji

400 g bundeve

100 g pančete

600 ml bujona od povrća

10 g parmezana

1 crni luk

1 ljuta papričica

1 grančica svežeg ruzmarina

Priprema:

Bundevu oljuštite, izvadite semenke i iseckajte na manje kocke. Ljutu papriku i luk sitno iseckajte, a pančetu na kockice. Na tri kašike zagrejanog ulja dinstajte slaninu jedan minut, dodajte luk, papriku i iseckan ruzmarin. Dinstajte 2-3 minuta, dodajte bundevu i bujon od povrća i ostavite da provri na srednjoj vatri. Kuvajte oko pola sata da bundeva omekša i sos se zgusne. Skuvajte testeninu, procedite i pomešajte sa sosom od bundeve. Izmešajte i kratko ostavite na vatri da se mirisi i ukusi prožmu. Poslužite posuto parmezanom.

Komentari (0)

Loading