ISPROBAJTE JEFTIN GULAŠ Sa samo par sastojaka imaćete ručak iz snova
Dovoljni su krompir i kobasice i bićete zadovoljni.
Zimski lonac
Sastojci:
800 g krompira
500 g kobasice
1/2 kg crnog luka
½ kašičice majčine dušice
600 ml goveđeg bujona
25 g putera
Priprema:
Krompire oljuštite i iseckajte na kolutove. Kuvajte 10 minuta te ocedite. Na ulju pržite kobasice i sitno seckani crni luk 10 minuta. Izvadite kobasice, iseckajte ih i stavite sa strane. Luk pomešajte s krompirom i složite sloj po dnu vatrostalne posude. Začinite. Dodajte kobasice, polovinu naseckanog krompira, začinsko bilje i prelijte bujonom. Prekrijte ostatkom luka i krompira, na vrh stavite puter, poklopite i pecite na 180 stepeni 40 min. Otklopite i pecite još 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE GA PO BAKINOM RECEPTU Gulaš sa kobasicama je jelo nedelje!
Što se duže sprema, to je ukusniji.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
OVAKVOG GA SIGURNO JOŠ NISTE SPREMALI Slasni i ukusni krompir pire, prste ćete polizati
Može ići kao prilog uz mnoga jela.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
Komentari (0)