NE ČEKAJTE POSEBNU PRILIKU DA NAPRAVITE OVU TORTU Kremasta i prefinjena nugat poslastica

Alo.rs

14:42

Slatki kutak 0

Idealna je za sve vrste specijalnih trenutaka.

NE ČEKAJTE POSEBNU PRILIKU DA NAPRAVITE OVU TORTU Kremasta i prefinjena nugat poslastica
pixabay

Nugat torta

Sastojci:

Za kore:

10 belanaca

10 kašika šećera

6 kašika mlevenih oraha

4 kašike brašna

1 kesica praška za pecivo

3 kašike ulja

Za beli fil:

10 žumanaca

500 ml mleka

200 g šećera

3 pudinga od vanile

200 g putera

100 g bele čokolade

Za fil s orasima:

200 g oraha

100 g šećera

200 ml vode

Za ukrašavanje:

200 g tamne čokolade

Priprema:

Penasto umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer, ulje i mlevene orahe. Brašno i prašak za pecivo pomešajte i dodajte smesi uz lagano mešanje špatulom. Sipajte u manji pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Skuvajte 400 ml mleka do ključanja. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte preostalo mleko i puding od vanile pa izmešajte. Sipajte u ključalo mleko i neprekidno mešajte dok se ne zgusne. U topli fil dodajte izlomljenu belu čokoladu. Puter penasto umutite pa i njega dodajte i promešajte. Ušpinujte šećer i vodu, a kad počne da menja boju, ubacite komade oraha. Sklonite s vatre i ostavite da se prohladi. Koru presecite na tri dela. Prvu koru premažite trećinom belog fila, preko njega sipajte trećinu fila smese od oraha, pa postupak ponovite još dva puta. Otopite čokoladu, prelijte preko torte i ukrasite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading