I IZGLED I UKUS Božanstveni kuglof od kora za pitu s prazilukom pravi se superbrzo (VIDEO)

alo.rs/I. V.

15:30

Sezonski recepti 0

Ovaj fantastično dekorativan kuglog se pravi od gotovih kora za pitu a osim što izgleda božanstveno, ima ukus pite s prazilukom.

I IZGLED I UKUS Božanstveni kuglof od kora za pitu s prazilukom pravi se superbrzo (VIDEO)
Shutterstock

 

Kuglof sa prazilukom od kora za pitu
Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu

1 kilogram sitno seckanog praziluka

2 rendane šargarepe

susam (ili kim)

puter za podmazivanje kalupa

Za preliv:

2 jaja

1 kašika mleka

1 šolja mineralne vode

1 šoljica maslinovog ulja

so

Priprema:

Prvo propržite praziluk i šargarepu na maslinovom ulju da usahnu. Posolite i pobiberite. Stavite u cediljku i sačekajte da potpuno pusti vodu. Ako je potrebno, iscedite višak vode rukom. Za preliv umutite sve sastojke u činiji.

Kalup za kuglof namažite kockicom putera i pospite susamom. Stavite jednu koru, pažljivo je utiskujući u kalup, ali tako da joj ivice vise iz kalupa. Iscepkajte drugu koru rukama, umočite u preliv i stavite u kalup kao što je prikazano na videu i prelijte malo prelivom.

Na to rasporedite polovinu nadeva s prazilukom i šargarepom. Ponovite postupak s još kora umočenim u preliv i sam preliv odozgo, pa ide red ostatka fila s prazilukom, i na kraju još jedan sloj kora umočenih u preliv. 

Kad je utrošen sav materijal, prebacite testo koje visi s ivice kalupa ka unutra. Ukupno je potrebno da imate tri sloja kora i dve mere fila pa količine rasporedite u odnosu na to. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 175-180 stepeni 45-60 minuta Obavezno ga proveravajte s vremena na vreme da li je pečeno. Kalup držite na donjim rešetkama rerne da ne bi izgoreo.

Kad je gotovo, secite ga tek kad se prohladi i i poslužite. Ako ga isečete dok je jako vruć, biće gnjecav.

 

 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading