ZABORAVLJENO DOMAĆE JELO Prženi svinjski vrat, sjajni jelo koje se topi u ustima

trpeza.rs/S.Ć.

01:01

Sezonski recepti 0

Preporuka broj jedan za hladne zimske dane

ZABORAVLJENO DOMAĆE JELO Prženi svinjski vrat, sjajni jelo koje se topi u ustima
Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI:

  • Crni luk 2 glavice
  • Beli luk 2 čena
  • Svinjska mast 2 supene kašike
  • Svinjski vrat 250 g
  • Čvarci 75 g
  • Duvan čvarci 75 g
  • Ljuta papričica 1 kafena kašičica
  • Kisela pavlaka 1 kafena kašičica
  • So
  • Tost hleb

Priprema:

Stavite dve kašike masti na zagrejani tiganj. Kada se mast otopi, dodajte sitno seckani crni luk, posolite i uz povremeno mešanje sačekajte da se luk karamelizuje. Dodajte beli luk i dimljeni svinjski vrat sečen na kockice. Kada se ova smesa lepo uprži, dodajte domaće čvarke, kao i duvan čvarke. Po želji, krupnije čvarke isitnite. Pred sam kraj dodajte tucanu papriku. Servirajte sa kašikom pavlake i parčetom hleba.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading