KREMASTIJE NE MOŽE Testenina sa sosom od gorgonzole gutaćete pogledom

Alo.rs

10:01

Sezonski recepti 0

Za sve ljubitelje testenina.

pasta
unsplash.com

Testenina u umaku od gorgonzole

Sastojci:

200 g gorgonzole (ili drugi buđav sir)

150 g maskarponea

100 ml mleka

50 g putera

500 g testenine

1 kašičica soka od limuna

1 kašičica seckanog vlašca

Priprema:

U tiganju na laganoj vatri rastopite puter, dodajte mleko, komadiće buđavog sira i maskarpone.  Kad sos provri, dodajte limunov sok, začinite solju i biberom i kuvajte još dva minuta. U drugom loncu u provreloj posoljenoj vodi skuvajte po uputstvu za pripremu s kutije te procedite. Pomešajte sa sosom od sira, dobro promešajte i pospite sveže seckanim vlašcem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading