IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa

Alo.rs

19:01

Sezonski recepti 1

Zavoleće je svi ukućani.

IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa
unsplash.com

Pita s povrćem // posno

Sastojci:

1 pakovanje kora za pite

3 crna luka

1 mladi crni luk

2 šargarepe

3 manja krompira

2 šolje soje u komadićima

1 šolja sojinih ljuspica

ulje

1 šolja kisele vode

1 kesica praška za pecivo

so, biber

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckane lukove. Dodajte narendane šargarepu i krompir i ulijte malo vode. Dinstajte dok povrće ne omekša. U drugoj šerpi kuvajte komadiće soje u provreloj vodi da omekšaju. Ocedite, pa u tu istu vodu stavite ljuspice da nabubre. I njih ocediti, te dodajte povrću zajedno s kuvanim komadićima. Dinstajte 5 minuta. Sklonite, te u prohlađenu smesu dodajte so i biber. Pomešajte kiselu vodu s par kašika ulja i praškom za pecivo. Jednu koru premažite mešavinom kisele vode i ulja, stavite drugu koru, premažite, treću koru, pa fil. Uvijte  rolat i stavite u tepsiju s pek-papirom. Ponavljajte dok ne potrošite sve kore. Rolate premažite preostalom mešavinom vode i ulja i pecite na 200 stepeni dok se ne zarumene. Pečenu pitu pokrijte krpom i folijom da se potpari, a kad se prohladi isecite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (1)

Loading
Mira

05.03.2023 02:36

Posne pite mogu biti ukusne,najčešće pravim od krompira i kiselog kupusa,a slatke sa jabukama i višnjama.I ovu ću da isprobam uskoro.Danas pravim lenju pitu sa sirom i blitvom-preukusna je.