ZANIMLJIVA KOMBINACIJA SASTOJAKA Ćufte u sosu od AJVARA osvojiće vas na prvi zalogaj
Uživajte u čarima ukusa.
Ćuftice u sosu od ajvara // mrsno
Sastojci:
Za ćufte:
350 g mlevenog pilećeg mesa
170 g sojinih ljuspica
1 crni luk
3 čena belog luka
2 kašičice ajvara
1 jaje
5 kašika prezli
so, biber
biozačin
ulje
Za sos:
1 kašika brašna
1 kašika ajvara
1 dl paradajz-sosa
so, biber
Priprema:
Sojine ljuspice
Meso izmešajte s poparenim, te oceđenim ljuspicama, dodajte jaje, ajvar i sitno seckani crni i beli luk. Začinite, dodajte prezle i sve lepo pomešajte. Vlažnim rukama pravite ćufte i pecite ih na ulju. U istom ulju napravite sos od kašike brašna, ajvara, kuvanog paradajza i malo vode ako je potrebno. Kuvajte dok se ne zgusne i po potrebi dodajte so. U skuvan sos stavite ćufte, pa nakon par minuta sklonite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT Ćufte na mediteranski način su nešto najlepše
Prizivaju leto.
NAJMEKŠE ĆUFTE Neobičan recept za svakodnevni ručak
Cela porodica će se oduševiti.
SOČNE I NEODOLJIVE LOPTICE Ćuftice u špagetama možete praviti svaki dan
Nije da su baš klasične, zato će vam se i dopasti.
PRESLATKE ĆUFTICE Zdrave kuglice od oslića pravićete svaki dan
Sve od ribe je uvek ukusno.
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)