NEODOLJIVE KNEDLE OD MESA Zamirisaće vam cela kuhinja!
Probajte i oduševite se.
Sastojci:
300 g skuvanog pasiranog krompira
150-200 g oštrog brašna
1jaje
300 g iseckanog pečenog mesa
nekoliko suvih paradajza
suva ljuta paprika
1/2 kašičice belog luka u prahu
peršunov list
so, biber
Priprema:
Standardna procedura za pravljenje slanih knedli je manje-više ista kao i za slatke knedle. Pasirani krompir stavite na radnu površinu, dodajte jaje i postepeno dodajte brašno dok ne dobijete meko testo, ali dovoljno čvrsto da možete da ga razvučete na nekih 0,5 cm debljine. Razvučeno testo izdelite na kvadrate približno iste veličine. Pečeno meso, zajedno sa suvim paradajzom, sameljite u blenderu ili na mašini za meso, da bi bilo što sitnije, kako biste ga lakše umotali u knedle. U meso dodajte beli luk u prahu, biber i ljutu papriku po ukusu. Sve izmešajte i raspodelite na kvadrate od testa. Svaki deo testa s mesom uvijte u knedlu. Napravljene knedle spuštajte u vrijuću posoljenu vodu jednu po jednu (ali svakako ne više od 4-5 komada odjednom da se voda ne ohladi previše i da se knedle ne slepe). Knedle kuvajte onoliko koliko je potrebno da isplivaju na površinu vode. Vadite ih u nauljenu posudu rešetkastom kašikom i ponavljajte postupak dok se sve knedle ne skuvaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA TREN OKA JE GOTOVA Zeljanica bez kora očaraće vas na brzinu!
Ovakvu niste probali.
POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj
Brzo se prave.
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
JELO I ZA NEISKUSNE DOMAĆICE Posni sataraš očas posla na vašem stolu
Obilje vitamina u tanjiru.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)