KRMENADLE IZ RERNE Fino se krčkale u sosu, pa su mekane i sočne!
Jednostavn ručak sa mesom, idealan za radni dan.
Sastojci:
5-6 krmenadli
1 crni luk
4 čena belog luka
1 kocka za supu
500 ml vrele vode
100 ml belog vina
10 kašika brašna
2 lista lovora
Priprema:
Šnicle oprati, osušiti papirnim ubrusom, istanjiti, posoliti po ukusu. Uvaljati u brašno i propržiti na malo ulja da porumene. Poređati ih u posudu podmazanu uljem i staviti lovor. U istom tiganju propržiti iseckan crni luk da omekša, dodati iseckan beli luk i 3 kašike brasna. U pola litra vode razmutiti kocku za supu i preliti luk i brasno u tiganju. Mešati da se malo zgusne i preliti krmenadle da ih potpuno prekrije sos. Sipati vino, pokriti posudu aluminijumskom folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i peći jos deset minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
PREDLOG ZA RUČAK Sočne šnicle, krčkane u saftu sa crnim i belim lukom
Poslužite uz jela od krompira ili povrća.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
SVEČANA PITA Greje dušu i telo, za sva vremena i prilike i pravo uživanje
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Komentari (0)