NE BACAJTE STARI HLEB! Napravite ukusne slane bombice
Ćufte od starog hleba poslužite uz gulaš ili sos od paradajza.
Sastojci:
500 g starog hleba
200 ml mleka
100 g slanine
1 crni luk
2 jaja
2 kašike prezli
30 g maslaca
1 kašičica peršuna
so, biber
Priprema:
Hleb isecite na kockice, propržite u tiganju bez masnoće. Kad se ohladi prelijte toplim mlekom i pustite da odstoji 10 minuta. Luk iseckajte sitno, a slaninu na kockice i prodinstajte na maslacu. Dodajte u natopljen hleb. Dodajte i sitno naseckan peršun, so, biber, jaja i prezle. Dobro izmešajte i pustite da odstoji 15 minuta. Mokrim rukama formirajte loptice željene veličine i stavljajte u provrelu posoljenu vodu. Kuvajte 10-15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Doručak od starog hleba GOTOV ZA POLA SATA odličan i kad se ohladi
Pre nego što bacite bajat hleb, pročitajte ovaj recept i za pet minuta ga pretvorite u fantastičan desert, naravno, bez pečenja.
BOŽANSTVENI DORUČAK od STAROG HLEBA i bobičastog voća
Ne bacajte stari hleb vež ga iskoristitie za ukusnu poslasticu s bobičastim voćem.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)