MUSAKA BEZ MESA Neobična i totalno drugačija, a preukusna
Pasulj je glavni sastojak.
Musaka od pasulja
Sastojci:
1/2 kg pasulja
7 jaja
250 g kačkavalja
200 ml pavlake za kuvanje
šoljica mleka
so, biber
2 kašike putera
Priprema:
Pasulj skuvajte, procedite i ispasirajte, dobro posolite i pobiberite. Skuvajte pet jaja, pa ih oljuštite i isecite na kolutove. Kačkavalj izrendajte. U nauljenoj vatrostalnoj posudi složite na dno polovinu pasulja, na pasulj
naređajte kolutove jaja, sve pospite rendanim kačkavaljem i zalijte vrelim puterom. Zatim prekrijte preostalim
pasuljem. Musaku zalijte s razmućenim jajima, pavlakom za kuvanje, mlekom i malo soli. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
LAGANI RUČAK PRED SUTRAŠNJI PRAZNIK Vegetarijanska musaka oduševiće svakog
Laka je za pripremu, a neće vas gristi savest kada je budete jeli.
PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.
CARSKA PITA Fenomenalan predlog za doručak ili večeru, a držaće dugo sitim
Slasna pita raspametiće i one izbirljive.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
5 GREŠAKA KADA PRAVITE BEŠAMEL SOS Da bi ispao savršen uradite ovo
Evo kako da ispravite greške i dobijete brojne pohvale.
Komentari (0)